U bent hier

Hanna Rijken: Inspiratiemiddag Engelse kerkmuziek

Op zondagmiddag 20 januari is er een Inspiratiemiddag over de Anglicaanse Choral Evensong. De Evensong is een vorm van getijdengebed in de Anglicaanse kerk waarin veel ruimte is voor muziek en verstilling. Steeds vaker worden ook in Nederland Choral Evensongs gehouden. Er komen veel mensen op deze Evensongs af. Hanna Rijken, musicus en theoloog, zal ons vanmiddag meer vertellen over de achtergronden en de vorm van de Choral Evensong, en het Vocaal Theologen Ensemble zal zingen. Ook is er samenzang. Er staan prachtige Engelse hymnes op het programma. Iedereen die van zingen houdt: van harte welkom!

Het Vocaal Theologen Ensemble is een projectkoor bestaande uit - de naam zegt het al - zingende theologen. De organist is Sebastiaan 't Hart.  Onze eigen predikant Hennie Marsman zingt mee in dit ensemble.

Hanna Rijken, theoloog en musicus, promoveerde in 2017 aan de Protestantse Theologische Universiteit te Amsterdam op de Choral Evensong in Nederland. Ze is docent aan het Rotterdams Conservatorium en tevens oprichter en dirigent van het Vocaal Theologen Ensemble. Ze is als predikant verbonden aan de interkerkelijke pioniersplek Choral Evensong & Pub op donderdagavond in de Utrechtse binnenstad.

Waar: Protestantse kerk Losser
Wanneer: zondag 20 januari 2019
Tijd: 15.30 uur (Nota Bene: afwijkende aanvangstijd)
Toegang: € 6,00 (incl. een consumptie)

Kaarten verkrijgbaar bij Wilma ten Bolscher en ’s middags aan de kerk.

zondag, 20 januari, 2019 - 15:30