U bent hier

Inspirerende Jiddische muziek door ensemble ‘Freilach’

 (Muzikaal evenement, georganiseerd in samenwerking met de Classicale werkgroep 'Kerk en Israël')

Op zondagmiddag 11 november 2018 treedt voor ons het bij velen al bekende muziekensemble 'Freilach' op. Het ensemble bestaat uit muzikanten uit Twente die sinds het jaar 2000 hun ‘vreugde ('freilach') delen in het musiceren met elkaar. De passie, hartstocht en weemoed van ‘Freilach’ vinden we niet alleen terug in de zuivere klezmermuziek en in de melancholieke Jiddische liederen, maar ook in de aanstekelijke traditionele dansen, vooral afkomstig uit de Oost-Europese landen.

Klezmer is feestmuziek, die oorspronkelijk vooral op Oost-Europese Joodse bruiloften en feesten gespeeld werd. De Jiddische bruiloften duurden vaak meerdere dagen.

Tijdens het optreden wordt u meegenomen in een wereld waarin allerlei emoties doorklinken: van vreugdevolle, vrolijke en opzwepende melodieën naar melancholieke klanken, die gespeeld en gezongen worden vanuit wanhoop en weemoed.

Naast de traditionele Klezmermuziek zal ook aandacht besteed worden aan ‘God in de Klezmer-muziek’.

De muziekgroep 'Freilach' bestaat uit Monica Buijinck (klarinet, blokfluit en dans), Roelof de Lange (viool en hakkebord, als beroepsmusicus verbonden aan het ‘Orkest van het Oosten’), Willem Segers (accordeon, gitaar en zang) en Ton Overtoom (contrabas en gitaar).

Waar: Protestantse kerk Losser
Wanneer: zondag 11 november 2018
Tijd: 15.00 uur
Toegang: € 6,00 (incl. een consumptie)

Kaarten verkrijgbaar bij Wilma ten Bolscher en ’s middags aan de kerk.

 

 

zondag, 11 november, 2018 - 15:00