U bent hier

Rommelmarkt

Laatste rommelmarkt Protestantse Gemeente te Glanerbrug

Zaterdag 28 mei 2022

Sinds 1983 wordt er elk jaar op de tweede zaterdag in September van negen uur 's morgens tot drie uur 's middags een grote rommelmarkt gehouden. Elk jaar verwelkomen we een grote inloop, en vele bezoekers gaan na hun bezoek met "nieuwe" eigendommen op huis aan. Want zoals bekend, jong of oud, ieder kan op de rommelmarkt wat van zijn of haar gading vinden.

Helaas hebben we de afgelopen jaren geen rommelmarkt kunnen houden, wegens de beperkingen die COVID-19 met zich meebracht. Intussen is het vrijwilligersbestand er ook niet groter op geworden. Daarom heeft de rommelmarktcommissie met pijn in het hart moeten besluiten dat dit jaar de laatste rommelmarkt zal worden gehouden. En niet in September zoals u gewend was, maar op zaterdag 28 mei  
  Oliebollen zoekt u binnen tevergeefs, die staan nl. buiten. En degenen onder u die zelf met oudjaar aan het bakken slaan weten precies waarom ...
Zoekt u speelgoed? Puzzels? Kleding? Het is er allemaal. Boeken natuurlijk ook.  
  U wilt een mooie lamp maar dan graag met olie? Een mooie koffiekan? Of een lijstje voor dat schilderij dat nog op zolder ligt?
Glaswerk? Tafels vol, van echt antiek tot wellicht dat ene Grosch-glas dat nog aan de collectie ontbreekt.  
  Of zocht u nog een 'bijna nieuwe' computer, platenspeler of een gebruikte maar nog goede bandrecorder? Een afdeling 'electra' hebben we ook.
Alles staat dit jaar buiten. Grasmaaiers, handgereedschap, klapstoeltjes, glaswerk afijn, u weet zelf wel wat voor soort dingen op een rommelmarkt te vinden zijn, en op onze rommelmarkt komt u vast iets tegen dat u aanspreekt.   

De opbrengst van deze rommelmarkt komt ten goede aan de kas van de kerkrentmeesters. Daarbij kunnen we gelukkig de kosten laag houden. We zijn in de gelukkige omstandigheid, dat we over een ruime opslagplaats kunnen beschikken, die belangeloos door een meelevend lid van onze kerk beschikbaar is gesteld. Daardoor kunnen we het hele jaar door goederen ophalen bij de mensen. De rommelmarktcommissie zorgt ervoor dat alles is voorbereid en dat de dag glad verloopt. Dank zij de bereidheid van 60 tot 70 vrijwilligers om te helpen, en de saamhorigheid van een ieder, is het elk jaar weer mogelijk om deze gezellige dag te organiseren.

Uw hulp?

De hele week voorafgaand aan de rommelmarkt wordt er hard gewerkt om alles in gereedheid te krijgen. Maar ook gedurende het jaar moeten er dingen gedaan worden. Daarvoor zijn wij altijd nog op zoek naar extra vrijwilligers die in een soort rommelmarkt commissie de voorbereidende werkzaamheden willen uitvoeren. Binnen de organisatie is er momenteel een draaiboek met diverse aandachtspunten.

Uw goederen?

Mocht u goederen hebben voor de komende rommelmarkt, dan kunt u deze aanbieden aan de rommelmarktcommissie, [javascript protected email address]Daarbij verzoeken wij u deze vooraf in dozen te verpakken. Mocht u geen dozen hebben, dan kunt u contact opnemen met de rommelmarktcommissie voor dozen om goederen in te verpakken. Ook voor 2022 geldt, dat kleine- en grote meubels als stoelen, tafels, kasten enz. niet worden aangenomen.